cz |  
Víno pro zdraví
Víno a bobule

Skladování vína - sommelier radí:

Víno je dobré skladovat v optimálních podmínkách. Ideální pro skladování je kvalitní sklep nebo klimatizovaná lednice.
Teplota pro skladování by se měla pohybovat v rozmezí teplot 8 – 12 st. C. Minimální výkyvy mezi letní a zimní teplotou jsou pro archivaci vína žádoucí. Lahve by měly být vždy uskladněny naležato tak, aby zátka (korek) byl neustále ponořen ve víně. Tím se zabraňuje vysychání zátky a eliminuje se její netěsnost. Lahve s vínem by měly být dále uskladněny v temných prostorách bez přístupu, popř. s minimem denního světla. Víno v tmavých lahvích odolává působení světla lépe než víno v čirých lahvích. Vlhkost prostředí s uskladněným vínem by měla být 65 – 85 %.

Víno má pozitivní vliv na zdraví. Ale proč…

Prospívá víno zdraví či ne? Má pozitivní vliv na krevní oběh, lze jeho mírnou konzumací snížit pravděpodobnost ... více

Diabetikům s poruchami erekce může pomoci červené víno

Jen v České republice trpí cukrovkou více než ... více

Resveratrol a zdravý životní styl

Resveratratrol byl poprvé izolován z červeného vína a označen... více

Archiv aktualit
V "Diskuzním fóru" se můžete odborníka zeptat na to, co Vás ve vztahu ke svému zdraví zajímá. Odpovědi na nejčastější otázky budou dostupné k přečtení všem zájemcům.

připravujeme
Jak jste se o www.vinoprozdravi.cz dozvěděli?
  • Z článků v tištěných médií (31,61%)
  • Od lékaře (4,15%)
  • Z bannerové reklamy na internetu (2,59%)
  • Z textové reklamy na internetu (16,06%)
  • Od známého (10,36%)
  • Z jiného zdroje (35,23%)